4 Ekim 2007 Perşembe

Apple Scone Cake


Bir güzel kadın gördüm güzelliğini değil kekini çaldım.Günlerden bir gün Bakeshop'un yollarına düştüm.Tükkandan içeri girdim.İçerde mavi gözlü güzel bir kadın,(ama ciddi güzel şaka değil söyleyeyim). Kurabiye yapmakta (tarif ettiğim kişinin uzaktan yakından Ayşem ile bir alakası yoktur onun güzelliğini zati anlatmaya gerek yok bilen bilir ilgililere duyurulur).Kendisiyle tanıştık sohbet ettik benim acelem olduğu için pek uzun kalamadım o gün,yoksa saatlerce mesken tutarım tükkanı bilirler.Yine günlerden birgün ben tükkanda otururken güzel kadın geldi elinde bir tabak,tabakta bir apple scone cake,fırından yeni çıkmış.Hemen Ayşem'e ve bana ikram etti birer fincan kahve eşliğinde.Eğer elmalı tarifleri seviyorsanız bunu sevmemeniz imkansız derim. Bende hemen bu tarifi deneyerek ve kendinden değilsede Ayşem den onun adına izin alarak bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Mavi gözlü güzel kadın teşekkürler.

not:ismini kendisinden izin almadan yayınlamak istemedim.Eğer izin verirse ismini ve resmini sizlerle paylaşırım daha sonra

.

Hamur malzemeleri 23 cm'lik kalıp içindir.

- 2 cup un (280 gr.)
- 1/2 cup toz şeker (100 gr.)
- 1 teasp kabartma tozu
- 1/2 cup soğuk tuzsuz tereyağ ufak kesilmiş (115 gr.)
- 2 büyük yumurta
- 1/2 cup süt (120 ml)
- 1 teasp vanilya

Elmalı iç malzemeleri

- 500 gr grany smith elma doğranmış
- 3 teasp toz şeker
- 1/4 teasp tarçın
- 1/2 cup ceviz (benim eklemem)

Fırın önceden 170 derecede ısıtılır.

- üst glazür için (hamur malzemesinden alınacak) 1 yumurta ve 1 tablesp süt çırpılır
- un,kabartma tozu,tuz elenerek hazırlanır.
- yağ ve kuru malzemeler karıştırılır.
- süt, vanilya, yumurta hafifçe çırpılır
- bütün malzemeler birleştirilir.Hamur çok fazla elinize yapışıyorsa çok az un ekleyebilirsiniz.Ama yumuşak bir hamur olacak.
- hamuru un serpilmiş tezgaha alıp ikiye bölünür
- alt taban açılıp kalıba yerleştirilir.
- elmalı iç malzemeleri karıştırılıp hamurun üstüne yerleştirilir.
- diğer hamurda alt taban gibi açılıp elmalı harcın üstü yerleştirilir ,kenarları hafif bastırarak kapatılır
- hazırlamış olduğumuz glazür üstüne sürülür
- birkaç noktadan delik açılıp üstü iyice kızara kadar yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
- ben üstüne çok çok az pudra şekeri serptim ama sadece görüntü açısından.

kaynak: joy of baking

3 yorum:

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Elmalı tüm tatları severim, bu tarifte çok hoş duruyor ellerine saglık.

Sevgiler,
Figen Karavaş

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Tarif gerçekten çok lezzetli gözüküyor. Hemen denenmesi gerekenler listeme ekledim :) İlk kez ziyaret ediyorum bloğunuzu, ellerinize sağlık.

Sevgiler
Müge

serinmavi dedi ki...

Hayırlı kandiller dilerim canım...........