16 Ekim 2007 Salı

Frambuazlı Çikolatalı Scone


Malzemeler;

-2 cups (280 grams) elenmiş un
-1/3 cup (65 grams) toz şeker
-1 teaspoon kabartma tozu
-1/2 teaspoon karbonat
-1/4 teaspoon tuz
-6 tablespoons (75 grams) tereyağ, soğuk ve küçük parçalar halinde doğranmış
-50 gr bitter çikolata (küçük doğranmış yada damla)
-3/4 cup taze yada donmuş frambuaz
-1/2 cup (120 ml) yoğurt
-1 paket vanilya
-1 büyük yumurta,hafif çırpılmış

Yumurtalı karışım kekin üstünü sürmek için
-1 büyük yumurta,hafif çırpılmış
-1 tablespone süt veya krema.

-Ön ısıtma 175 C
-20-23 cm.lik kalıbın tabanı pişirme kağıdı ile kaplanır

Hazırlanışı;
-İlk olarak bütün kuru malzemeler (un,şeker,kabartma tozu,karbonat,tuz) bir kaseye elenir.
-Küçük küpler halinde doğranmış tuzsuz tereyağı unlu karışıma eklenir mikserin hamur çırpma aparatıyla kurabiye kırıntıları görümü alana kadar çırpılır.
-Diğer tarafta sıvı malzemeler (yumurta ve yoğurt)hafif karıştırılarak unlu-yağlı karışıma eklenerek çok çırpmadan birbirine yedirilir.
-Son olarak frambuaz ve çikolata eklenerek hafif karıştırılır.
-Hazırlanan hamur kalıbın içine çok bastırmadan yayılır
-En son olarakda pasta dilimleri halinde pişmeden önce kesilir.
-Fırına koymadan önce yumurtalı sütlü karışım fırça yardımıyla üstüne eşit olarak sürülür.


Pastacığın Notu ;-Tadı size çok şekersiz gelebilir biraz arttırabilirsiniz
-Frambuaz miktarı çok az değil fazla koyarsanız hamurun kıvamını bozuyor denedim olmadı.Tarifteki miktarlara uymanız tavsiye edilir
-Çikolatasıda gözüme az geldi ben miktarı çoğalttım bu defa sadece çikolata tadı alıyorsunuz.

kaynak:joy of baking

2 yorum:

cilek-marzipan dedi ki...

Ellerine saglik, gercekten çok lezzetli gözüküyor, çok şekerli olmaması da çok güzel bence, fazla iç bayan tatlılardan çok hoşlanmıyorum, en kısa zamanda deneyeceğim...

Adsız dedi ki...

Merhaba,konuyla alakalı değil ama duyarlılığınız için teşekkür etmek istedim.Sevgiler....